Vakantiehuis met privé zwembad

De mooiste vakantiehuizen voor jouw droomvakantie!

Vakantie in Duitsland

Ons buurland Duitsland is een populair vakantieland voor veel Nederlanders. En dat is natuurlijk niet voor niets want Duitsland heeft als vakantiebestemming veel te bieden.

Het is een groot land met mooie gebieden zoals Sauerland, De Eifel, het Zwarte Woud, Beieren en de Duitse Alpen. De hoofdstad van Duitsland is het prachtige Berlijn. Deze stad mag je echt niet missen wat er is op cultureel gebied heel veel te zien. Denk hierbij aan: Checkpoint Charlie, de Berlijnse Muur, Brandenburger Tor, Potsdamer Platz en het Rijksdaggebouw.

In Duitsland zijn in de verschillende gebieden mooie vakantiewoningen te huur en zeker ook met een privé zwembad. De huizen liggen vaak in een rustige en natuurlijke omgeving.

Sauerland

Sauerland is een heuvelachtig en bosrijk gebied en ligt vlakbij Nederland. Van Utrecht tot de populaire winterbestemming Winterberg is het slechts 300 kilometer rijden. De hoogste berg van Sauerland is de 843,2 meter hoge Langenberg. Sauerland is zowel een zomer- als een winterbestemming.

Groene heuvels Sauerland

Als je sportief bent aangelegd dan is er voor jou in de gebied veel te doen zoals wandelen, fietsen, skiën en langlaufen. Een mooi wandelgebied is bijvoorbeeld het 'Naturpark Rothaargebirge'.

Duitse Alpen

De Duitse Alpen liggen in Zuid-Duitsland vlakbij de Oostenrijkse grens. De grootste attractie van de Duitse Alpen is de prachtige natuur. Het is bergachtige gebied met serieus hoge bergen en azuurblauwe meren. Het bekendste en mooiste meer is de Königssee. Het meer is 6 kilometer lang en 1 kilometer breed. Het meer is 190 meter diep en is hiermee het diepste meer van Duitsland.

De hoogste berg van Duitsland is de Zugspitze (2.962 meter). In de winter kun je in dit gebied uitstekend skiën of snowboarden.

Berlijn

In de Duitse hoofdstad Berlijn wonen bijna 3.5 miljoen mensen. Het is de grootste stad van het land. Berlijn is een uitgestrekte stad en oogt zeer groen.

Het is leuk deze stad met de fiets te bekijken. Het is namelijk een echte fietsstad en je kunt dan ook overal fietsen huren.

De Rijksdag is het bekendste gebouw van Berlijn. In dit gebouw zit het Duitse parlement. Het Rijksdaggebouw is gebouwd in 1884. Het is zeer de moeite waard om dit historische gebouw te bezoeken en het is nog gratis ook!

Rijksdaggebouw Berlijn

De Berlijnse Muur was 45 kilometer lang en bijna 4 meter hoog. Er is niet veel meer over van deze muur. Wil je weten hoe het er vroeger uitzag dan kun je het beste gaan kijken bij East Side Gallery. Hier staat nog een behoorlijk stuk muur. Het leuke van dit stukje Berlijnse Muur is dat het beschilderd is door kunstenaars.

Zwarte Woud

Het Zwarte Woud ligt in het zuidwesten van Duitsland. Het is een bosrijk gebied met een aantal mooie meren zoals de Titisee en de Mummelsee. De hoogste berg van het Zwarte Woud is de 1493 meter hoge Feldberg. In deze omgeving zijn veel skifaciliteiten zoals 28 skiliften. In het Zwarte Woud kun je natuurlijk ook fantastisch wandelen en fietsen.

Bekijk de vakantiehuizen in Duitsland