Vakantiehuis met privé zwembad

De mooiste vakantiehuizen voor jouw droomvakantie!

Vakantie bij het Gardameer

Het Gardameer ligt helemaal in het noorden van Italië en heeft een oppervlakte van 370 km2. Het is het grootste en mooiste meer van Italië. Het meer heeft een lengte van 52 kilometer en is 17 kilometer breed. De maximale diepte is 346 meter. Het meer heeft een kustlengte van 158 kilometer. Het Gardameer wordt ook wel 'Benaco' genoemd.

Rond dit meer staan prachtige vakantiehuizen met privé zwembad. De kinderen zullen deze omgeving zeker kunnen waarderen. Het is een gebied dat uitermate geschikt is voor vakanties met het hele gezin want er zijn veel leuke dingen te doen!

Gardameer met bergen

Bergen

Het meer is in het noorden smal en ligt daar tussen hoge bergen. Aan de oostkant van het meer liggen onder andere de bergen de Pozzette (2218 meter) en de de Telegrafo (2200 meter). Deze bergen maken deel uit van de Monte Baldo. In deze omgeving kun je fantastisch wandelen.

Aan de westkant van het meer zijn de bergen wat lager. De hoogste berg aan de westkant is de Pari met 1991 meter. Het zuidelijke deel van het meer is veel breder en ligt in een vlakker gebied.

Eilandjes

In het Gardameer liggen een zevental eilandjes namelijk San Biagio, Isola del Garda, Sogno, Olivo, Trimelone, Altare en Stella.

Het grootste eiland is het prachtige 'Isola del Garda'. Het eiland is in het voorjaar en zomer met een boot te bezoeken. Dit kan alleen met een gids omdat het eiland privé bezit is. Op het eilandje staat een mooie Italiaanse villa en er is een park.

Villa op het eilandje Isola del Garda

Ben je op vakantie bij het Gardameer dan is een bezoek aan dit eilandje een echte aanrader! Dit zijn de opstapplaatsen om met de boot naar Isola del Garda te gaan: Salo, Portese, Manerba, Bardolino, Garda, Barbarano en Gardone Riviera.

Dorpjes en steden

Rond het Gardameer liggen dertien steden en dorpen. Peschiera del Garda is een stadje en ligt helemaal in het zuiden. In dit stadje wonen ongeveer 10.000 mensen.

Bekijk de vakantiehuizen met zwembad bij het Gardameer