Vakantiehuis met privé zwembad

De mooiste vakantiehuizen voor jouw droomvakantie!

Vakantie op Ibiza

Ibiza is het ultieme eiland om een vakantievilla met privé zwembad te huren. Het eiland heeft mooie stranden, een prachtige natuur en uitmuntende uitgaansmogelijkheden. En wat dacht je van het heerlijke klimaat?

Het is op een eiland als Ibiza veel leuker om een vakantiehuis te huren dan te kiezen voor een hotel of appartement maar dat is natuurlijk ook een kwestie van smaak.

Ibiza kust

Ibiza is een Spaans eiland en ligt in de Middellandse Zee ten oosten van Spanje. Het eiland heeft een oppervlakte van 575 km2 en heeft ongeveer 140.000 inwoners. De hoofdstad van dit populaire eiland is Ibiza-stad. Het hoogste punt is de berg (heuvel) Sa Talaiassa (475 meter).

Door de goede uitgaansmogelijkheden is Ibiza buitengewoon populair bij jongeren. In veel discotheken op dit eiland treden bekende DJs op zoals Tiësto, Martin Garrix, Hardwell en Armin van Buren.

Heeft Ibiza mooie stranden?

De stranden van Ibiza zijn werkelijk prachtig! Op Ibiza zijn hele drukke stranden zoals het bekende strand van Playa d’en Bossa maar gelukkig zijn er ook stranden waar bijna niemand is.

Mooie stranden op dit eiland zijn onder andere: Aigua Blanques, Cala Xarraca, Cala Jondal en Cala d'Hort. Een zeer geschikt strand voor kinderen is: Cala Vadella. Dit strand loopt heel geleidelijk af en de kinderen zullen uren plezier hebben op dit strand.

Strand Ibiza

Bij sommige stranden kun je ook fantastisch snorkelen en duiken. De beste snorkelspots zijn: Cala Xarraca en Cala Benirrás. Neem dus zeker je snorkeluitrusting mee naar Ibiza! Op het eiland zijn een aantal duikscholen gevestigd.

Ibiza-stad

De hoofdstad van het Spaanse eiland is Ibiza-stad. Deze stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is natuurlijk niet voor niets. Het historische centrum (Dalt Vila) van Ibiza-stad is de belangrijkste bezienswaardigheid. In deze binnenstad tref je ook een archeologisch museum en een fraaie kathedraal.

In Ibiza-stad wonen ongeveer 50.000 mensen. Als je op Ibiza op vakantie bent dan moet je zeker deze stad gaan bezoeken!

Heeft Ibiza een mooie natuur?

Ibiza heeft fantastische stranden en zeer goede uitgaansmogelijkheden maar ook voor de natuurliefhebber heeft dit eiland zeer veel te bieden. Het eiland heeft namelijk twee Nationale Parken namelijk 'Parque Natural de Ses Salines' en 'Nature Reserves Es Vedra, Es Vedranell i els Illots de Ponent'.

'Parque Natural de Ses Salines' ligt in het zuiden en staat op de Wereld Erfgoedlijst van UNESCO. In dit park leven meer dan 200 vogelsoorten waaronder de flamingo. Het park heeft een oppervlakte van 16.000 hectare. Er liggen zelfs een paar prachtige strandjes. Bezoek dit park zeker als je van rust en natuur houdt. Jongeren en feestgangers zul je hier niet tegenkomen.

Bekijk de vakantiehuizen met zwembad op Ibiza