Vakantie in Kroatië

Kroatië is een Zuid-Europees land en ligt op de balkan. Het land heeft een oppervlakte van 56.594 km en er wonen ruim 4 miljoen mensen. Vroeger was Kroatië onderdeel van Joegoslavië. De hoofdstad van dit land is Zagreb.

Typerend voor Kroatië is de lange en ruige kustlijn. Voor deze kustlijn liggen mooie eilandjes zoals de Elafiti eilanden. Kroatië is gezegend met een schitterende natuur en heeft vele natuurparken zoals 'Nationaal Park Plitvice Meren'. Voor de natuurliefhebber is dit land een perfecte keuze!

Kroatië Citina rivier

Staan in Kroatië mooie vakantiehuizen met zwembad?

Wat ons opvalt zijn de zeer fraaie vakantiehuizen met zwembad in Kroatië. De meeste huizen zijn luxe en hebben een buitenbad. De villa's liggen vaak in een waanzinnig mooie omgeving. Bekijk ons overzicht met de mooiste vakantiewoningen in Kroatië en je zult het zelf zien.

Zagreb

Zagreb is de hoofdstad van Kroatië. De stad ligt in het noorden van het land en heeft ongeveer 1 miljoen inwoners. Het is vanuit Nederland maar 1,5 vliegen naar deze bijzondere stad. In Zagreb zijn veel bezienswaardigheden te bekijken zoals het Ban Jelacic plein, het Mimara Museum, de Sint Stefanuskathedraal, het Maršal Titoplein, en het Museum of Broken Relationship. Je raakt er niet uitgekeken.

Hoe zijn de stranden in Kroatië?

De totale kustlijn van Kroatië is maar liefst 1.778 kilometer. Het mooiste gebied aan de kust is Istrië. Dit is een schiereiland met een oppervlakte van 2.820 km2.

Langs de kust liggen fraaie havenstadjes en je treft er natuurlijk ook prachtige stranden in een vaak idyllische setting. De meeste stranden zijn kiezelstranden maar er zijn ook enkele zandstranden.

Strand Kroatië

Het mooie van de stranden in Kroatië is vaak de manifieke ligging. Op veel stranden in Kroatië wappert de Blauwe Vlag wat staat voor schone en veilige stranden met voldoende toezicht. Voor kinderen zijn de stranden met de Blauwe Vlag het meest geschikt.

De mooiste stranden van Kroatië zijn: Brela beach, Drazica beach, Makarska Riviera beaches, Ninska Laguna en Pinija beach. Dit is slechts een kleine selectie. Er zijn nog veel meer mooie stranden.

Bekijk de vakantiehuizen met privé zwembad gelegen in Kroatië!