Vakantiehuis met privé zwembad

De mooiste vakantiehuizen voor jouw droomvakantie!

Vakantie in Nederland

Nederland is een fantastisch land om op vakantie te gaan! Denk bijvoorbeeld maar aan de mooie kuststrook met de brede en hagelwitte zandstranden of het natuurgebied de Veluwe in Gelderland. Nederland is de ultieme locatie voor de watersporter. Maar liefst 18% van het totale oppervlakte bestaat namelijk uit water.

Per jaar wordt Nederland bezocht door ongeveer 11 miljoen toeristen. De meeste buitenlanders bezoeken de grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam maar Nederland heeft natuurlijk veel meer te bieden. De vakantiehuizen met zwembad staan vaak niet in de steden maar op mooie rustige locaties zoals in Limburg, Gelderland, Noord-Brabant, Groningen en Drenthe.

Windmolens

In Nederland staan ongeveer 1170 windmolens waarvan er nog vele operationeel zijn. Na Amsterdam zijn de windmolens misschien wel de grootste 'attracties' van Nederland. De populairste windmolenlocatie is Kinderdijk (Zuid-Holland). In dit gebied staan 19 poldermolens vlakbij elkaar en het is daarom een prachtig gezicht om dit te zien. Deze molens staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ze zijn alleen te bereiken met de fiets of lopend. Het is ook mogelijk om één molen van binnen te bekijken.

Windmolen in polderlandschap

Zuid-Limburg

Nederland is gelukkig niet alleen maar vlak. Als je op vakantie gaat naar Zuid-Limburg dan kom je in een fraai heuvelachtig gebied. Dit gebied heeft een oppervlakte van ongeveer 600 km2 en er wonen 600.000 mensen.

De hoogste heuvel is de Vaalserberg (322 meter) en ligt bij het dorp Vaals. Het is tevens de hoogste berg van Nederland. Overigens is de Mount Scenery (877 meter) op Saba de hoogste berg van het Koninkrijk der Nederlanden.

Zuid-Limburg is zeer populair onder fietsers, mountainbikers en wielrenners. Het spreekt voor zich dat het heuvelachtige landschap en de mooie natuur hier verantwoordelijk voor zijn.

De Veluwe

De Veluwe is een bebost natuurgebied gelegen in de provincie Gelderland. Het gebied heeft een oppervlakte van 1000 km2. In de Veluwe ligt het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Dit park is met 5% van de totale oppervlakte een klein onderdeel van de Veluwe. In dit park leven ongeveer 200 edelherten.

Edelherten op de Veluwe

De Veluwe is een ideaal gebied om te gaan wandelen of fietsen. In 2017 is het fietsnetwerk behoorlijk uitgebreid. In totaal zijn er nu 575 fietsknooppunten en het totale netwerk is 2050 kilometer. Je bent dus niet snel uitgefietst. Als je een fietskaart koopt dan moet je er wel op letten dat je de 2017 editie koopt.

In deze omgeving is het fantastisch om met vakantie te gaan. In de Veluwe zijn daarom veel vakantieparken, hotels en campings. Natuurlijk kun je er ook mooie vakantiehuizen huren met of zonder zwembad.

Drenthe

De provincie Drenthe ligt in het noordoosten van Nederland en er wonen in dit fraaie en rustige gebied nog geen 500.000 mensen. Het is de ultieme vakantiebestemming als je van rust en natuur houdt.

In Drenthe zijn goede wandel- en fietsmogelijkheden en je ademt er nog schone lucht in. Breng zeker een bezoek aan het Nationaal Park Drents-Friese Wold. In dit ruim 61 km2 grote natuurpark is veel moois te bekijken en je kunt er uitstekend fietsen. Voor kinderen is Wildlands Adventure Zoo Emmen zeker een aanrader. Deze unieke dierentuin is ingedeeld in vier gebieden: Jungola, Serenga, Nortica en Animazia.

Wil je meer weten over Drenthe? Bezoek dan de informatieve website: Drenthe Vakantie!

Bekijk de vakantiehuizen met privé zwembad in Nederland!