Portugal

Portugal ligt helemaal in het zuidwesten van Europa. Portugal is twee keer zo groot als Nederland en er wonen bijna 11 miljoen mensen. Het is er dus een stuk rustiger dan in Nederland en het klimaat is er ook veel beter. In de zomer is de gemiddelde temperatuur ongeveer 28 graden Celsius. Het wordt er gelukkig nooit zo warm als in Spanje. Dit komt door het koelere zeewater van de Atlantische Oceaan.

strand, grot Algarve

De hoofdstad van dit land is Lissabon. Deze stad is met zijn 520.000 inwoners de grootste stad van Portugal. De eilandengroepen de Azoren en Madeira behoren ook tot Portugal.

De meeste vakantiehuizen met zwembad staan in de Algarve. Dit is misschien wel het mooiste gebied van Portugal.

Algarve

Het fraaie gebied de Algarve ligt helemaal in het zuiden van Portugal. Het is de populairste vakantiebestemming van het vaste land. Gelukkig is het in de Algarve lang niet zo druk als bijvoorbeeld in Spanje.

De Algarve heeft veel te bieden. Denk hierbij aan de gevarieerde natuur, de lange zandstranden, de historische bezienswaardigheden, de kuststrook van 170 kilometer, de mooie baaien en het heerlijke klimaat.

Faro

De oude stad Faro is de grootste stad van de Algarve. Er wonen ongeveer 60.000 mensen. De 'Luchthaven Faro' ligt op ongeveer 7 kilometer van deze stad. Als je met het vliegtuig naar de Algarve gaat dan zul je waarschijnlijk landen op dit vliegveld.

In het oude centrum zijn een aantal mooie bezienswaardigheden te bezichtigen. Vlakbij Faro ligt het schitterende natuurgebied 'Ria Formosa'.

Lissabon

In de hoofdstad van Portugal Lissabon is veel te zien.

Bekijk de vakantiehuizen met zwembad in Portugal