Vakantie op Sicilië

Sicilië is een fraai Italiaans eiland en ligt in de Middellandse Zee. Sicilië is 230 kilometer lang en 170 kilometer breed. Op dit eiland wonen ongeveer 5 miljoen mensen. De hoogste berg (vulkaan) is de Etna. Deze berg heeft een top van 3323 meter hoog. De hoofdstad van Sicilië is Palermo. In het midden van het eiland tref je een groot meer. Lago Pergusa is 1 kilometer lang en 1,5 kilometer breed.

Als je van strand en zee houdt dan moet je zeker naar dit eiland op vakantie want de kustlijn is meer dan 1000 kilometer. Op Sicilië kun je mooie vakantiehuizen huren en het aanbod met privé zwembad is er groot. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het aangename klimaat want het is er in het voorjaar en zomer fantastisch weer!


Etna

De Etna is misschien wel de belangrijkste bezienswaardigheid van Sicilië. De vulkaan staat sinds 2013 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De vulkaan heeft een diameter van 45 kilometer en is 3323 meter hoog. De Etna is een actieve vulkaan. De laatste keer dat er een uitbarsting is geweest was in 2017. De vulkaan tref je in het oosten van het eiland.

Vulkaan Etna

Via een kabelbaan is het mogelijk om tot 2580 meter hoogte te komen. Het uitzicht is er prachtig! De kabelbaan begint op 1800 meter bij de berghut Rifugio Sapienza. Wil je helemaal naar de top dan kun je met een terreinwagen naar 3000 meter.

Palermo

Palermo is de hoofdstad van Sicilië. De stad ligt helemaal in het noordwesten van het eiland. In Palermo wonen ongeveer 680.000 mensen. In deze stad zijn veel bezienswaardigheden te bekijken zoals een aantal interessante musea. Vlakbij de stad ligt het vliegveld 'Falcone e Borsellino' en de stad heeft ook een grote haven.

Een andere mooie stad om te bezoeken is Taormina.

Stranden

Sicilië heeft prachtige, brede en lange stranden. Het is dus een ideale bestemming voor een strandvakantie. Zeker gezien het fijne klimaat. De zomers zijn er zeer warm tot wel 40 graden Celsius. Het dus heerlijk om dan even te zwemmen in de zee of in je eigen zwembad bij je vakantiewoning natuurlijk.

Strand met hutten Sicilië

De populairste stranden van het eiland zijn: Isola Bella, Lido Fiori, Cefalu, San Vito Lo Capo en Scala dei Turchi. De stranden zijn er zeer divers en het is dus leuk om telkens naar een ander strand te gaan. Voor sommige stranden moet je helaas wel betalen.

Bekijk de vakantiehuizen met zwembad in Sicilië