Vakantiehuis met privé zwembad

De mooiste vakantiehuizen voor jouw droomvakantie!

Vakantie in Spanje

Spanje heeft een fijn klimaat en is daarom zowel een zomer- als een winterbestemming. Zuid Spanje is zeer geschikt om te overwinteren en dat doen veel Nederlanders. Door het warme weer en de vele zonuren is een privé zwembad bij je vakantiehuis een echte aanrader zodat je de gehele dag een frisse duik kunt nemen.

Spanje heeft de beschikking over prachtige zandstranden. Overdag kom je lekker bij terwijl je heerlijk op het strand ligt. Ook cultuurliefhebbers komen in Spanje aan hun trekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Barcelona met de architectuur van Gaudi, of voel de passie als je kijkt naar de flamencodansers en danseressen. 

Fontein Madrid

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het eten in Spanje, het land van de tapas en paëlla. Uiteraard met een heerlijk glas Spaanse Rioja. In de hoofdstad Madrid geniet je van een van de vele musea en het nachtleven en wist je dat ook natuurliefhebbers in Spanje helemaal in hun element zijn? Er zijn talloze natuurparken met bergen, vulkanen, bossen, rivieren en nog veel meer. Dus waar wacht je nog op? Spanje heeft zo veel te bieden, vamos a España! 

Costa del Sol

Wist je dat Costa del Sol 'zonnekust' betekent? Het gebied is 300 kilometer lang en ligt helemaal in het zuiden aan de kust van de Middellandse Zee. De Costa del Sol maakt deel uit van Andalusië en omvat de kusten Malaga, Cadiz, Malaga, Almeria en Granada.

Boot op strand Costa del Sol

Voor strandliefhebbers en zonneaanbidders is dit de perfecte locatie. Het weer is er altijd goed en de stranden zijn er fantastisch en zeer divers. Er zijn drukke stranden maar er zijn zeker ook rustige stranden te vinden. De zomers zijn er heerlijk warm en de winters zacht. Dus ook in de winter kun je gerust op vakantie naar dit gebied.

Marbella is een populaire kustplaats aan de Costa del Sol waar mooie stranden zijn maar ook een aantal interessante bezienswaardigheden te bekijken zijn. Aanraders zijn het 'Parque de la Alameda', het historische centrum en de bronzen beelden van Dalí.

Barcelona

Barcelona is met 1.6 miljoen inwoners de grootste stad van Catalonië en de een na grootste stad van Spanje. Alleen de hoofdstad Madrid is met ruim 3 miljoen inwoners groter. De stad ligt in het noordoosten van Spanje aan de Middellandse zee. Op cultuurgebied is er in deze stad zoveel te bewonderen.

La Sagrada Familia is de belangrijkste bezienswaardigheid van Barcelona. De bouw van Gaudí’s monumentale kerk is begonnen in 1882 en nog steeds niet af. Per jaar wordt dit monument bezocht door meer dan 3 miljoen toeristen.

Strand Barcelona

Wist je dat Barcelona een lang zandstrand heeft? Het strand is bijna 4,5 kilometer lang en uitgeroepen tot één van de mooiste stadsstranden ter wereld. Er zijn gelukkig voldoende faciliteiten zoals douches, toiletten en wifi aanwezig. De zee is bij Barcelona rustig en daarom is het strand zeer geschikt voor kinderen. In het hoogseizoen zijn er zelfs badmeesters die toezicht houden.

Het strand is onderverdeeld in tien verschillende stranden. De meeste toeristen gaan naar het strand bij het centrum maar er zijn nog negen andere stranden die minstens net zo mooi zijn maar waar het wel een stuk rustiger is.

Bekijk de vakantiehuizen met zwembad gelegen in Spanje!