Vakantie in Toscane

Toscane is een regio in Italië en is misschien wel het mooiste gebied van het land. Het gebied ligt in centraal Italië en heeft een oppervlakte van bijna 23.000 km2. In Toscane wonen ongeveer 3,8 miljoen mensen.

De hoofdstad van Toscane is Florence met ongeveer 380.000 inwoners. Andere mooie steden in dit gebied zijn: Pisa, Siena, Lucca, San Gimignano, Crete Senesi, Cortona en Volterra. Er is dus op cultureel gebied genoeg te bekijken.

Florence

Je gaat naar Toscana op vakantie voor de natuur, de prachtige bezienswaardigheden en het heerlijke eten. Je verblijft natuurlijk in een luxe vakantiewoning met een privé zwembad want in de zomer kan het in Toscane behoorlijk warm zijn en hoe fijn is het dan om in je eigen zwembad te duiken?

Natuur

Als jij een natuurliefhebber bent en je houdt van wandelen en fietsen of mountainbiken dan moet je echt op vakantie naar Toscane. Het gebied heeft namelijk 120 natuurreservaten. Er zijn drie nationale natuurparken. Het populairste natuurpark is 'Parco Naturale della Maremma'. Dit park ligt aan de Toscaanse kust en 100 km2 groot. In dit natuurpark kun je fantastisch wandelen en vogels spotten.

Naast wandelen of fietsen is het ook een aanrader om met de auto de omgeving te verkennen. Kies dan niet voor de doorgaande wegen. Je zult onder de indruk zijn van de fascinerende vergezichten!

Heuvels Toscane

Het landschap bestaat voornamelijk uit groene glooiende heuvels. De hoogste berg is de Monte Prado. Deze berg meet toch nog een hoogte van 2054 meter wat je niet meer een heuvel kunt noemen.

Vaak zie je in de natuur of langs smalle wegen Toscaanse cipressen. Deze oude bomen zijn prachtig om te zien. Verder zul je ook veel olijfbomen en zonnebloemen zien.

Florence

Als je in Toscane op vakantie bent dan moet je natuurlijk ook naar de mooiste stad van Italië. Florence is echt een schitterende stad om te bezoeken. De stad ligt aan de rivier de Arno. Per jaar wordt deze stad door 10 miljoen toeristen bezocht.

Ponte Vecchio

In Florence zijn vele bezienswaardigheden te bekijken. Het lukt zeker niet om alles in één dag te zien. Wat je zeker niet mag missen is de middeleeuwse brug de Ponte Vecchio. Deze brug is gebouwd in 1345. Breng ook een bezoek aan het 'Palazzo degli Uffizi'. In dit paleis is een belangrijk kunstmuseum gevestigd. Een ander mooi museum is 'Galleria dell'Accademia'.

Bekijk de vakantiehuizen met zwembad in Toscane