Vakantie in Tsjechië

Tsjechië (Tsjechische Republiek) ligt in Centraal-Europa en heeft een oppervlakte van 78.866 km2. In dit land wonen bijna 11 miljoen mensen. De hoofdstad van Tsjechië is Praag. Tsjechië hoort bij de Europese Unie.

Praag in de winter

Je kunt het gehele jaar door op vakantie naar dit land. In de winter kun je in Tsjechië heel goed skiën. De prijzen liggen in dit land een stuk lager dan bijvoorbeeld in Oostenrijk of Zwitserland. Steeds meer Nederlanders gaan daarom op wintersportvakantie naar Tsjechië.

In de zomer is Tsjechië ook een hele fijne vakantiebestemming. Het land heeft een mooie en afwisselende natuur en natuurlijk is in de hoofdstad Praag veel te zien. Praag is misschien wel de mooiste stad van Europa.

In Tsjechië liggen een aantal mooie vakantiehuizen met privé zwembad. We hebben een selectie gemaakt van de mooiste vakantiehuizen zodat je gemakkelijk een keuze kunt maken.

Praag

Praag is de hoofdstad van Tsjechië. Praag wordt ook wel 'De Gouden Stad' genoemd en ligt aan de rivier de Moldau. Deze stad heeft ongeveer 1.2 miljoen inwoners.

Praagse Burcht

Het historische centrum van Praag staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er gelukkig weinig vernietigd waardoor de meeste historische gebouwen - in tegen stelling tot veel andere steden in Europa - niet beschadigd zijn. Praag is daarom misschien wel de mooiste stad van Europa. Als je op vakantie gaat naar Tsjechië dan zul je echt een bezoek moeten brengen aan deze historische stad!

Reuzengebergte

Het Reuzengebergte is een gebergte in Tsjechië en ligt helemaal in het noorden van het land tegen Polen aan. Het gebied heeft een lengte van 40 kilometer en een breedte van 20 kilometer. De hoogste berg in dit gebied is de Sneeuwkop (1602 meter). In de winter kun je in het Reuzengebergte fantastisch skiën en in de zomer komen er vooral natuurliefhebbers om er te wandelen. In dit gebied kun je ook perfect mountainbiken.

Mumlave rivier Reuzengebergte

Lipnomeer & Nationale Park Šumava

Het Lipnomeer is een stuwmeer en ligt helemaal in het zuiden van Tsjechië. Het meer is 40 kilometer lang, 5 kilometer breed en het diepste punt is slechts 25 meter.

Het Lipnomeer is onderdeel van het Nationale Park Šumava. Dit is het grootste Nationale Park van Tsjechië. Het park is 69.000 hectare groot en het is een zeer bosrijk gebied. Ongeveer 40% van het oppervlakte bestaat namelijk uit wouden en bossen. De hoogste berg in dit natuurpark is de 1378 meter hoge berg Plechý.

In het Nationale Park Šumava komen veel natuurliefhebbers om de indrukwekkende natuur en de serene rust. Je kunt in deze omgeving heel goed wandelen, fietsen, paardrijden en kanoën.

 

Bekijk de vakantiehuizen met privé zwembad gelegen in Tsjechië!