Vakantiehuis met privé zwembad

De mooiste vakantiehuizen voor jouw droomvakantie!

Vakantie in Umbrië

Umbrië is een populair vakantiegebied en ligt in het midden van Italië. Het gebied heeft een oppervlakte van 8457 km2 en er wonen ongeveer 900.000 mensen. Het landschap is er schitterend met mooie groene glooiende heuvels en fraaie meren. Umbrië wordt ook wel het groene hart van Italië genoemd en bestaat uit twee provincies namelijk Terni en Perugia.

Je gaat naar Umbrië voor de mooie natuur en de rust. Natuurlijk valt er op cultureel gebied ook veel te zien zoals de middeleeuwse dorpjes en de hoofdstad Perugia. Umbrië is populair maar het is er gelukkig nog niet zo druk als bijvoorbeeld in Toscane.

Groene heuvels Umbrië

Umbrië is een fantastische locatie om tussen de groene heuvels, zonnebloemvelden en wijngaarden een vakantiehuis met zwembad te huren. Dit wordt een vakantie om nooit meer te vergeten...

Nationaal Park Monte Sibillini

Het Nationaal Park Monte Sibillini ligt zowel in Umbrië als in Le Marche. Het natuurgebied is ongeveer 70 hectare groot. De hoogste berg in dit park is de Monte Vettore (2476 meter). In het park zijn ook historische bezienswaardigheden te bekijken zoals uitkijktorens en forten.

Ben jij een natuurliefhebber? Dan moet je zeker in dit gebied gaan wandelen. De beste plaats om te wandelen is de Piano Grande. Dit is een hoogvlakte midden in het park en een uitstekend startpunt om te gaan wandelen. Vanuit deze hoogvlakte is het mogelijk om bijvoorbeeld de Monte Vettore of andere toppen te beklimmen. In het voorjaar is het de beste tijd om te gaan wandelen omdat dan alles in bloei staat.

Fietsen in Umbrië

In Umbrië zijn fantastische mogelijkheden om te fietsen of te mountainbiken. Het is een heuvelachtig landschap en de natuur is er zeer fraai. Op de fiets zie je natuurlijk veel meer dan in een auto. Tip. Ga fietsen in het voorjaar want dan zul je getrakteerd worden op een nog mooiere natuur.

Perugia

De hoofdstad en grootste stad van Umbrië is Perugia. Deze stad heeft ongeveer 166.000 inwoners en ligt op 493 meter hoogte. In Perugia zijn mooie monumenten, historische gebouwen en bezienswaardigheden te bezichtigen. Denk bijvoorbeeld aan Porta August (Etruskische poort), Palazzo dei Priori (gotisch stadhuis), Fontana Maggiore (fontein met prachtige beeldhouwwerken) en Museo Archeologico Nazionale dell'Umbria (museum in klooster).

Fontana Maggiore op Piazza IV Novembre

De bekendste fontein van Italië is de Fontana Maggiore. De fontein werd gebouwd in 1275 en moet je echt gezien hebben. De fontein staat op Piazza IV Novembre en is nog steeds actief. Deze fontein is zeker een foto waard.

Ben jij gek op chocolade? Dan moet je zeker deze stad gaan bezoeken want je zult overladen worden met winkels gevuld met de lekkerste chocolade. In oktober is er zelfs een chocoladefestival.

Bekijk de vakantiehuizen met zwembad in Umbrië